Lägenheten

Skolan Accademia Italiana ligger vid piazza pitti och från skolan terrass har man en helt gudomlig utsikt över staden. Skolan är väldigt fin, i vissa lokaler är taken utsmyckade med målningar, andra är vita. Skolan är på tre plan, men dom säger 1:a, 2:a och 4:e plan. Sen har vi några lokaler utanför själva skolan är. Men dom ligger i samma kvarter.


Lägenheten är väldigt fin för att vara i Italien, det är inte samma standard som vi är vana vid, men jag trivs bra. Det är två stora sovrum, Jag delar rum med Anna. Gizella, Neira och Lynette delar rum. Sen har vi ett badrum, och ett stort kök. Det jag saknar lite är ett vardagsrum, som man bara kan sitta och slappa på, umgås och titta på tv. Just nu har vi tv:n i köket. Det har blivit samlingsplatsen. Här nere ser ni bilder hur lägenheten ser ut:


       



Helgen som var åkte jag och några från skolan till Viareggio, havet. Vi åkte tidigt på morgonen från Florens och kom hem sent på kvällen. Blev en heldag vid havet. Var lite annorlunda att vara där på sommaren gemfört med när jag och Emelie var där i februari förra året. Ska åka dit i februari på carnevalen. Det var så kul förra gången. Jag brände mig på hela framsidan, har fått några vattenblåsor på mig. Ajaj inte bra! Men jag smörjer in mig hela tiden så att det röda ska gå ner.


       



Idag hade jag första skoldagen, på morgonen hade jag collezione 1, kollektion 1. Vi fick schemat eller vad man ska säga över hela terminen. I slutet av oktober ska vi ha ett prov. Sen i slutet av december har vi slut examen för kursen. Då gäller det att lägga ner energi på arbetet. Vill ju ha höga betyg. Sen hade jag Italienska, dom gjorde om schemat så jag ska ha det 4 dagar i veckan, mån-tors. 12.30-14.30. Skönt att det bara är två timmar ist för 3 som jag skulle haft men då bara 3 dagar i veckan. Lektionerna som jag har innan slutar 12.15 så jag har 15min rast. Annars skulle jag haft 3 timmar tills italienska lektionerna börjar.

   Köpte material till första kursen, 2 blyertspennor, 3 markering pennor (sådana dom använder när dom gör klart skissen, inga blyertsstreck), ritblock som har tunna sidor (schizza e strappa), svarta papper och lim. Vi ska göra ett kollage 10-15 A4 sidor tills nästa vecka. Det ska vara 3-4 designers från High fashion, 3-4 designer i ready to wear och 3-4 designer i sportswear. Ska bli kul att sitta och klippa och klistra. Ska skriva ut några bilder från skolan. Så ska jag sitta i helgen och fixa fint.


Scuola di Accademia Italiana

Idag hade jag min första skoldag här på Accademia Italiana. På förmiddagen hade jag Figurino, det är när man gör mönster och så gick vi igenom, high fashion, ready to wear och sportswear. Köpte material till den kursen idag.



I helgen så åkte jag och några från skolan till Viareggio, solade och badade hela dagen lång. Såå skönt var det. Brände mig på framsidan men blir nog brun snart..=) Jag kommer lägga in mer bilder imorgon eller senare i veckan. har inte så mycket ström kvar i datan för att skriva ett långs blogg inlägg just nu så det blir imorgon.

Dom har Mac datorer på skolan, fattar mig inte riktigt på dom än så jag tar med mig dator ist.

FIRENZE - La mia nuova citta per un anno

Florens

Utsikt över Florens under min city sightsing tour bus..=)
Inte viste jag att det kunde vara så här kul att leka turist, ta massa kort, sitta på en turist buss några timmar och bara njuta av utsikten, bli guidad.

        

Ponte vecchio, santa maria novelle och utställning i Milano.




det här e kappan jag köpte på Zara ska lägga in någon bättre bild senare när jag börjar använda den, men det behövs inte på ett tag. Det är så varmt här, brände mig på armar och rygg idag. kommer nog svida imorgon.