Resan fick ingen bra borjan.

Jag och Anna tog oss en promenad pa staden innan vi skulle ge oss ivag mot flygbussen. Allt var packat och klart, gjorde oss en latte. Vi hade inte mycket kvar och sen fick stressa oss till T-centralen. Ni vet ju hur Annika e. Tidsoptimisten....haha Val framme vid T-centralen gjorde vi upp en plan. Anna skulle springa till bussen och halla kvar den. Annika och jag skulle springa och kopa biljetter. Sen nar vi kommer dit ar bussen full. Detvar den sista bussen vi kunnde ta ocksa. Om det var jag skulle jagakt redan vid 14. Rent panikslagen stog vi dar helt hjalplosa att forsoka komma pa en plan att ta oss mot flygplatsen. Sista utvagen var taxi. Sa taxi fick det bli och 1200:- fattigare blev vi. Men om man aker med lagbudget flyg sa kan man ju aka i forsta klass till flygplatsen. =) Men vi tog det med ro och att vi fick biljetterna sa billigt.

Val pa planet njuter vi att vi kom med. Sen bussen ner mot Milano centrale. Darifran metron till duomon och sen tram till vandrarhemmet. Rummet somvi hade forsta natten var jatte fint. Synd att vi skulle va dar sa lite. Nu delar vi rum med tre andra. Samma rum som jag hade nar jag bodde har for ett ar sen nu. Men tog en annan sang..haha
Idag har vi vart ute och shoppat. Solen sken upp pa eftremiddagen. Har varit 14 grader. Hunnit med castello, duomon, san babila, via torino, malvida, latte, traffat klevis. Nu ska vi laga lite mat och sen far vi se om vi gar ut pa rolling stones eller till Navigli och tar oss nagon drink som igar. Jag drack melon ball och fragolino igar. mums...

Imorgon ska vi ata creps con nutella. Langtar! Sen ska jag visa dom vart jag bor. Visade idag dar Emelie bodde pa foro bonaparte. Sen pa mandag ska vi ut och ata happy hour. Och imorgon kvall ska vi nog halsa pa Masha.

Ne, nu ska jag ivag och laga mat. Skriver mer sen.

Un bacio

Våren är här

Idag är det en helt underbar dag. Solen skiner och det är så varmt att man inte kan sitta inne. Viölket är precis det jag måste göra. Om tre timmar åker jag ner till Sthlm, sitta inne i en buss till 21.30. Tror ni att det känns kul? Ne, inte det minsta. Men sånt är livet.


 


På Fredag em tar vi flygbussen till skavsta och hoppar på ryan air som åker till Milano, Bergamo. Känns sknt att åka ner dit med mina kompisar, får visa om vart jag har bott den största delen efter studenten. Vi ska väl planera vad vi ska göra under dagarna där nere ikväll. Jag ar några förslag, vill att dom ska hinna se så mycket som möjligt av staden.

Fyra saker om mig

Fyra saker om mig:

A) Fyra jobb jag haft:

1. Bartender
2. Servetris
3. Au-pair
4. Svenska dagbladet

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1.  Djävulen bär prada
2. Mitt liv som popstjärna
3. Mean girls
4. Honey

C) Fyra ställen jag bott på:
1. Milano
2. Birmingham
3. Sondrio
4. Frösön ( bor där 5 månader till sen flytt till Florens)

D) Fyra TV-program jag älskar att titta på:
1. Desperate housewifes
2. The hills
3. Oc
4. Top model

E) Fyra platser jag har semestrat på:
1. Korfu
2. Kreta
3. Side
4. Marmaris

F) Webbsidor jag besöker dagligen (nästan):
1. blogg.se
2. mina olika mejl adresser, ca: 4st
3. youtube
4. google

G) Fyra favorit-maträtter:
1. Plankstek
2.  Pizza, speciellt Jeff´s med jalapeno
3. Italiensk mat rent allmänt
4. Spagetti och köttfärssås

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
1. Florens, snart så får jag det
2. Hos Emelie i asien.
3. Milano, två dagar dit
4. I värmen, sola på en strand

Utmanar alla av mina kära vänner att göra detta. Faktiskt lite kul.

Nya tider

Har inte hunnit uppdatera bloggen så mycket under sista tiden så här är lite av det nya som hänt.

Lördagen innan jobbet så träffade jag Maria. Hon var hem under dagen från Åre. Synd att vi inte han umgås mer men vi får ta igen det när vi ses nästa gång.
Idag har jag och Emma tagit oss en kvällsfika på News, satt där en kort stund sen drog vi ut på en promenad. Blev raka sträckan till Gamla Teatern..haha Rent spontant gick vi dit och tog oss något att dricka. Emma en birra och jag en cider. Personal rabatt..=)

Jag kan verkligen inte slita mig från jobbet, det går inte. Jag trivs som fisken i havet, fast snarare fisken i pölen. Har alldrig tyckt om en arbets plats som jag gör med GT. Alla förstår när jag säger det oxå. Vi är som en familj där och alla nya tar vi emot med öppna armar och får med dom snabbt in i gänget. Hur ska jag kunna lämna jobbet i september. Får gå dit och jobba när jag är hemma under julen. Kommer kännas konstigt att inte få gå dit och prata skit med staffen.

Imorgon drar jag ner till Sthlm. Umgås med brudarna där och sen flyget till Milano på fredag eftermiddag. LÄNGTAR!!!!

Ne nu ska jag packa det sista. Jag måste bara komma på gömstället där jag har lagt alla mina euro från Italien när jag va i Januari i år. Hittar dom verkligen inte. Blir galen på mig själv.

Vet inte om jag kommer hinna med att uppdatera från Italien, kommer nog inte ha tid med det. Men när jag kommer hem blir det mycket ny info. Sköt om er!

Allt i ordning inför flytten

Idag fick jag papprerna från CSN att jag beviljatts lånet som jag sökte. Först när jag läste dom var summan mycket mindre än vad själva skolan kostade så jag blev väldigt orolig att det mste vara något fel. Fort som tusan tar jag upp telefonen och ringer dit utan att kolla klart i papprerna. Fick prata med en jätte trevlig tjej och hon berättade att jag hade beviljats det jag sökte och sen under vårat samtal så såg jag det pappret. Snacka om en utpustning av lättnad där. Jag var helt förkrossad att jag kanske inte kunde börja på skolan eftersom pengarna inte räkte till. Men nu är det bekymret över. Det tog snabbare tid än jag väntat mig. Hade helt glömt bort att jag väntade svar därifrån eftersom dom hade skrivit att det kan ta väldigt lång tid innan lånet blir beviljat.

   Nu är skolan klar, lånet klart och flygresan bokar jag när jag kommer hem från Milano nästa vecka. Ska prata med vännerna om jag kan bo hos dom några nätter innan jag tar tåget ner till Florens. Fick flytta i i lägenheten den 4 september så den 2 september åker jag väl ner.


   Jag är såååå taggad på att dra dit ner nu. Så fort jag tittar i en tidning får jag massa inspiration. Måste bara få lite ledighet så jag hinner med att skissa upp design ideérna som jag får. 


   Pratade med chefen idag om att få jobba under stråket, det var inga probelem det fick jag jätte gärna göra. Jag tror chefen tycker att jag är dröm personalen. Jag tar dom jobben som dom flesta aldrig vill ha. Som jag tycker är super roliga. T.o.m Tobbe tycker jag verkar var dröm tjejen. Jag blev ju lite besviken när jag inte fick börja i städet, hade ju sett fram emot det.

New Clothes

              


Här är två bilder på mina nya kläder. Madonna trenchcoaten och skorna från bronx som jag köpte idag. Inte ett billigt köp men så snygga. 1000:- fick jag lägga ut men jag var TVUNGEN att köpa dom. Se bara vad snygga dom är till trenchcoaten. Nu kan jag börja använda den.

Afterwork med grabbarna



Idag efter jobbet stannade jag kvar och höll Tobbe och Roffe sällskap. Tog oss lite att dricka. Jag provade den nya xider pomelo & peach. Jätte god smak, den kommer ju inte komma ut på systemet så man får passa på att dricka den på jobbet. Tror inte det är så många krogar i stan som har den, fast jag har inte vart ut på dom i stan på jätte länge.




Drog vidare ner på stan en timme innan dom stängde och gjorde dom här funden. Parfym från Paris Hilton, smycken och sminkborstar som behövdes.


Finns den kvar i Sthlm?

110802-393

Denna sjal från Madonna är så fin. Anna den ängeln ska kolla om den finns kvar i Sthlm, för här i Ö-sund är den slutsåld. Skulle passa så bra till jackan jag köpte. Och 198:- inget pris för den.
Håller tummarna så hårt det bara går imorgon.

Madonna, Love your designe

Hade verkligen turen på min sida idag. Det enda jag har tänkt på idag är trenchcoat från madonnas kollektion. Den kommer säkert att vara slut när jag slutar jobba. Ingen ide att ha för stora förhoppningar. Får väl kolla på vero moda, hittade en jacka igår = just in case. Men blev glatt överaskad att det fanns väldigt många kvar. Hittade solglasögon i madonnas design oxå. Så snygga! Syns att hon före mig köpte den sista sjalen. Men har fler hm att gå på den veckan som kommer. Bara att hoppas på turen där.

110802-388
110802-387

Sen köpte jag svarta fin byxor på vero moda, ett bluch från make upp store, sjal från Indiska, likadan som
Jossan köpte. Det var ju så fin. Hoppas att det inte gör nått Joss? Sen blev det två par örhängen från India.


My shopping of yesterday

Marcaran, Lancome Fatale är deras nyaste tillskott i familjen. Fick den gratis när jag gjorde en Dior sminkning på Kicks i Ö-vik. Det ä en bra borste som gör att man separerar fransarna, och inge kladd. Man kommer långt in i ögonfrans fästet.

110802-385



Idag lade jag undan ett par svarta byxor på vero moda. Sen så provade jag massa skor på din sko, men hittade inte riktgt vad jag letade efter. Men ska leta vidare imorgon. Jag får inte glömma trenchcoat by madonna imorgon. Viktigaste prioritet. Även beställa klipptid och höra med ner och hem resan till sthlm nästa vecka.



Fick min lönespes idag, en vacker syn vill jag lova. Min första heltids lön och mer än förväntat. Kan man bli gladare. D6G mobilen har sänkts ännu mer i priset så när jag kommer köpa den så kanske den kommer ligga på 3000:- Gått nerfrån 5000:-

Asos dröm

110802-384

The shoe heaven for me, please let m bye all of this shoes. There are my passion.

Designed by madonna

På torsdag ska jag springa ner till hm efter jobbet och köpa trenchcoat från Madonnas kollektion. Den är så snygg att jag bara måste ha den. Det är den perfekta vår jackan. Kanske slipper köpa en skinnjacka om jag får tag på den. Om den mot all förmoda skulle vara slut i butiken när jag kommer dit har jag en chans till att få tag på den, hm shop online.

Det är en bra längd, knäppning och skärp. Och kolla priset, inte dyrt. 798:- Får se om jag hittar något mer i hennes kollektion annars blir det ett par till jobbar byxor. Behövs alltid.


Tog mig en liten shopping tur idag, köpte guld knästrumpor och ett vitt ribbat linne från hm. Bilder kommer imorgon.
   Idag hade dom konferans på jobbet om Christian Dior hudvårdsprodukter. Pratade med hon som höll idet, sa att jag va med i deras tävling. Hon gav mig lite tips på deras sortiment av Dior.  Ska väl prova det lite längre fram i år när mina produkter tar slut.


Idag började jag jobba i receptionen. Kändes inte som man skulle vara på jobbet med tanke på kläderna. Kavaj, kändes som man skulle på ett kontor och jobba. Men trivs jätte bra i den stilen. Får klä sig snyggt. Ska köpa ett par svarta ankelboots utan klack att ha till jobbet. Ut på spaning i helgen. Det var inte så svårt som jag trodde, men jag fick en bra start. Inte så många samtal med massa krongliga frågor Blir väl värre när jag ska jobba där ssjälv och inte kan lämna över sdom frågorna till Tobbe som hjälper mig denna vecka. Längtar tills på lördag, då ska jag jobba i restaurangen och tjäna lite snabba pengar. Bara dom ger bra dricks och att det är många bokningar.
   Känns tråkigt att Tessan jobbar sista dagen imorgon,

Fest i Ö-vik

Tog bussen direkt efter jobbet på fredagen. Sussi, Sanna och Lena kom och hämtar upp mig och drar vidare och hyr film. John Tucker must die. Helt okey film men jag var så himla trött så jag orkade nästan inte kolla klart men jag kämpade.


Lördagen var det fest som gällde.Fick gratis sminkning på kicks av Diors nya smink. Backstage sminkning. Sen hem och göra oss iordning för kvällen. Körde lite drinkspel som man alltid kör vid fest. Efter ett tag bombaderades vi av massa killar, det var ju bara tre tjejer som festade. Vi gick till plattan och festade vidare. Det var inte så mycket folk men kul hade vi.







Det var så kul att få träffa Sussis nya vänner från ö-vik. Dom e så härliga allihopa och vi hade det super kul i helgen. Kommer snart tillbaka på mer äventyr. Nu kan du Sussi sätta in ett nytt kort av oss i albumet och fortsätta klippa och klistra.

Tog bussen hem i morse och sen ny sminkning på Kicks. Denna gång med lila nyanser.


110802-375

Djävulen bär prada



Idag fick jag djävulen bär prada, couture edition. Jag har längtat att få se den sen jag såg den på bio i höstas med Emelie. Den är verkligen mig favorit just nu. Det är verkligen lite som jag vill ha det i framtiden.
Ni som inte har sett den, gör det nu!


Helg tripp till Ö-vik

Imorgon eftermiddag när jag är klar på jobbet tar jag bussen upp till Sussi i Ö-vik. Hon ska ju ha 21:års fest..hurra för henne! Kommer upp med storpaketen..haha. Har suttit och packar ryggsäcken med det nödvändigaste som jag behöver ha med mig. Inte lite kan jag meddela. Kan aldrig packa litet, det är det svåraste jag vet. Isf skulle det vara att jag bara tar med mig själv och dom klädesplaggen jag har på mig..men skulle inte funka för mig ett enda dugg.



Äntligen kryper våren på. Måste köpa en vår jacka. Nästa shopping dag får det bli.



Lill-babs på besök

110802-351

Idag fick man fin besök till frullen på jobbet, Lillbabs bor där jag jobbar. Hon ska uppträda nästa vecka på jobbet. Hur trevlig som helst. Dom är så mysiga och goa svenska kändisar. Iaf dom som jag träffar genom jobbet. Serverade Sven Volter för nån vecka sedan oxå. Jag var tvungen att fråga folk vem han var. Inget jag har vuxit upp med. Men denna gång vet jag vem det var som bodde på hotellet.

Nu har jag hel tid tills jag åker i Sep. Pratade med chefen idag, ska få börja köra lite i repan och konferanserna. Men tänkte höra om jag inte kunde få ta a la carten ist. Känner till den och trivs jätte bra med det. Kommer närmare gästerna.

Stam kunden från Italien kom idag igen. Alltid lika kul att han kommer med sitt Italienska sällskap. Vi kör allt på Italienska och det gör mig så glad. Då håller jag kvar språket så jag inte hinner tappa bort det på vägen.

Why can´t i stop thinking?

Det är så mycket jag skulle vilja göra nu, men mycket jag inte kan p.g.a att jag jobbar twentyfour seven varje vecka. Kommer nog att göra det ända tills jag åker i september. Lite ledigt i sommar blir det nog oxå om jag har tur. Tre veckor kvar tills jag åker till Milano. Ska bli så skönt att få komma bort och koppla av några dagar.

   Just av allt skulle jag vilja ha en symaskin som fungerar. Den jag har e nästan paj så jag kan inte sy någonting vilket suger för jag har väldigt många ideer. Ska sy ett förkläde i rosa och designa det så det passar in på jobbet. Ska dekorera in gamla teatern på den med. Ska bara höra så att jag får ha rosa. E så trist att bara vara svart klädd. Det är ju inte riktigt min favorit färg.

   Vill så gärna gå ut och roa mig och att inte behöva tänka på att jag ska upp dagen efter och jobba, utan bara umgås med vännerna och ha kul. Det är som Terese sa till mig i veckan: Vad gör du på fritiden, eller hinner du med det? Fritid, vad är det? Sånt har inte jag. Hinner inte med något annat än jobb.

   Vill ha en egen lägenhet, min egen design och en walk in closet. Blir galen på min garderob och mitt rum. Kanske därför ja hellre är på jobbet än hemma. Och en garderob för mina klackskor och stövlar skulle behövas. Försöker organisera dom men har så himla många par nu för tiden och vill ha så många fler. Har blivit galen på att shoppa skor vilket är så härligt och avslappnande.

   Vill veta varför jag tänker som jag gör, mitt leende blir större bara jag får en skymt av dig. Kan inte bestämma mig om vad jag vill och vad du tänker är en gåta. Blir galen.Tror jag har för mycket på hjärnan just nu. Tänker på tusen saker och ingenting blir klarare så jag kan lägga undan det utan det är samma saker som åker om kring i huvudet.

   Jag tror att min panik börjar komma tillbaka vilket jag inte orkar med. Jag har bestämt mig att jag stannar i sverige tills jag flyttar till Florens. En resa i sommar blir det nog till nått varmt land och ligga på en sand strand och dricka goda drinkar, men mer än så blir det nog inte. Beror på jobbet oxå. Bara våren kommer så man ser den ljusa dagen blir allt bra igen. Sommaren är så underbar, gå i tunna kläder, klackar och klänningar. Sitta i badhusparken och mysa med vännerna. Storsjöyran men massa folk. Liv och rörelse för en gångs skull.

   Nu ska jag städa på rummet, började lite smått förrut idag men ska väl fortsätta medans man har hoppet uppe om att det kan bli bättre.

Tre snygga outfits


Nu har jag införskaffat mig i lite fina vår/sommar kläder. Klänningen på den mittersta bilden älskar jag. Köpte den igår. Blev först i Östersund att köpa den. Var ett nytt märke som dom hade fått in. Ida som jobbar där gav mig den informationen. Inte ofta man är först med nånting i dennna staden. Finns ju inte så stort utbud precis. Men snart springer ju halva staden runt med samma märke.

110802-349
Stuprörs jeans från hm 399:-
Guldtröja från La redoute 299:-
Röda pumps från sko mårten 300:-


110802-347
Klänning från Bik bok, ej denna bild men ser likadan ut 399:-
Svarta stuprörs jeans hm 199:-
Röda pumps från sko mårten 300:-
Vit t-shirt från hm 69.50:-

110802-346
Vit tunika från hm 249:-
Marinblått midje bälte från cubus i borlänge 99:-
Röda pumps från sko mårten 300:-
Svarta stuprörs jeans från hm 199:-


Och att inte tala om mina röda pump som jag köpte för nån vecka sedan, hur snygga som helst. Beundrar dom varje dag. They are so hot!

Drinkar till personalen.

Igår var det dop för lilla Abbe. Så söt kille! Och värdens godaste tårta. När dom hade ätit av buffen och tårtan var det snabb avdukning för då öppnade resturangen. Men under tiden som vi hade öppet var det 2 personer som åt. Då hade jag mer tid att prata med arbetskollegorna och kolla lite på melodifestivalen.

  Ni ska bara veta vilka miner Tessan, Pia, Pillan och några fler gav mig. Det var en hotell gäst som var från Italien, det viste inte jag. Han ville ha en öl, det kunde han säga på engelska. Då sa jag vad det kostade men han förstog inte. Tessan sa han pratar inte engelska. Vad pratar han då sa jag. Italienska. Quarantaquatro grazie slänger jag ut direkt. Dom tappade hakan bokstavligt talat. Även han som var från Italien blev lite chockad. Fasiken va kul det va, har aldrig i hela mitt liv sett något liknande. Tessan hade försökt under hela veckan att få fram saker till han men hade inte funkat. Dom blev väldigt imponerade av mig att jag kunde prata Italienska. Sen ville dom att jag skulle översätta massa annat.

   Senare under kvällen var jag bartender. Tessan, Pia, Pillan, Micke, Nicklas, Fredrik, Freddan, Ida och Danne beställde massa olika drinkar. Jag har en drink uppkallad efter mig. Helena, you have to taste it. So delicious! Innehåller absolute päron vodka, mer avslöjar jag inte..=)